fbpx

Kuřecí prsa na kari se zeleninou

Kuřecí nudličky na kari asi zná každý. Je to běžný, levný a rychlý recept, který vaří v každé domácnosti a zvládne ho i úplný kuchařský začátečník. Není to sice pravé kari, ale i tak je super. Já se tentokrát rozhodl tento recept trochu vylepšit a rýži jsem vyměnil za čerstvou zeleninu a brambory. Díky nim získal úplně jiný šmrnc.

Nutno dodat, že jsem původně chtěl připravit šafránovou omáčku, ale vzhledem k dostupnosti kari koření v každém obchodě jsem zvolil tuto variantu. Když si budete chtít dopřát trochu luxusu a máte šafrán rádi, stačí jej prohodit za kari koření. A pokud rádi experimentujete, použijte místo smetany kokosové mléko. Výsledná chuť bude podobná naší dýňové polévce.

Potřebujeme

Porce

  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 400 g Brambory
  • 80 g Cukrový hrášek
  • 80 g Ředkvičky
  • 80 g Mrkev
  • 2 ks Červená sibule
  • 300 ml Drůbeží vývar
  • 200 ml Smetana
  • 2 lžičky Kari koření
  • Sůl a čerstvě mletý pepř
  • Černý sezam a klíčky na ozdobu
10 minut příprava 30 minut vaření
4 porce
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.