Kuřecí prsa na kari se zeleninou
Kuřecí nudličky na kari asi zná každý. Je to běžný, levný a rychlý recept, který vaří v každé domácnosti a zvládne ho i úplný kuchařský začátečník. Není to sice pravé kari, ale i tak je super. Já se tentokrát rozhodl tento recept trochu vylepšit a rýži jsem vyměnil za čerstvou zeleninu a brambory. Díky nim získal úplně jiný šmrnc.
Nutno dodat, že jsem původně chtěl připravit šafránovou omáčku, ale vzhledem k dostupnosti kari koření v každém obchodě jsem zvolil tuto variantu. Když si budete chtít dopřát trochu luxusu a máte šafrán rádi, stačí jej prohodit za kari koření. A pokud rádi experimentujete, použijte místo smetany kokosové mléko. Výsledná chuť bude podobná naší dýňové polévce.
Potřebujeme
Porce
- 4 ks Kuřecí prsa
- 400 g Brambory
- 80 g Cukrový hrášek
- 80 g Ředkvičky
- 80 g Mrkev
- 2 ks Červená sibule
- 300 ml Drůbeží vývar
- 200 ml Smetana
- 2 lžičky Kari koření
- Sůl a čerstvě mletý pepř
- Černý sezam a klíčky na ozdobu
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.