fbpx

Kari podle Jamieho Olivera

Tímto receptem jsem se nechal inspirovat u Jamieho Olivera. Vždy se mi v jeho pořadech líbilo, jak je vše jednoduché, rychlé a plné všemožných chutí, což je i tento recept na indické kari. V receptu lze nahradit rajčata za jinou zeleninu, ale k čerstvému koriandru, limetce se skvěle hodí. Tento recept si oblíbíte a ode mne to není rozhodně poslední recept podle Jamieho Olivera.

Na recept potřebujeme

  • 3 ks kuřecích prsou
  • 250 g rýžových nudlí
  • 600 ml kokosového mléka
  • 2 bílé cibule
  • 2 ks limetkových listů
  • 1 ks citronové trávy
  • 1/2 lžičky zelené kari pasty
  • 2 lžíce kari
  • 1 lžičku medu
  • pár kapek sezamového oleje
  • svazek čerstvého koriandru
  • 2 ks jarní cibulky
  • 4 ks rajčat
  • 1 ks chilli papričky
5 minut příprava 15 minut vaření
4 porce

Příprava kari

1. V hrnci nebo hluboké pánvi zlehka orestujeme cibuli. Pozor, ta nesmí zhnědnout. Přidáme překrájenou citronovou trávu, limetkové listy, na kostičky nakrájená rajčata, které jsme zbavili bubáků, zelenou kari pastu (s množstvím velmi opatrně, některé mohou být hodně pálivé) a klasické kari koření. Vše promícháme, vteřinu ještě zarestujeme, aby koření uvolnilo svoje aroma,

2. Vše zalijeme kokosovým mlékem a necháme 5 minut povařit. Veškeré chutě se spojí a omáčka lehce zhoustne.

3. Dochutíme šťávou z limetky, lžičkou medu a sezamovým olejem. Nakonec přidáme nakrájenou jarní cibulku a čerstvý koriandr, který jídlu dodá svěžest.

4. Do omáčky zamícháme rýžové nudle, osolíme a podáváme s grilovanými kuřecími prsy, které můžeme nahradit bílou rybou, například treskou (má oblíbená varianta).

 

 

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.