fbpx

Kuskusový salát s Feta sýrem, pečenou zeleninou a konfitovaným česnekem

Hodnocení: 5
Těstovina nebo luštěnina? I když tomu tvar nenapovídá, kuskus je rozhodně těstovina, která se vyrábí ze semoliny - tvrdé pšenice. Kuskus je typický především pro marockou kuchyni a do našich obchodů se dostává v průmyslové variantě. Tradiční výroba je zdlouhavá a náročná, avšak oproti variantě, kterou známe, není ničím vyjímečná a chutě jsou totožné. V receptu uvádím použití vývaru, ten lze nahradit vodou, jelikož kuskus budeme ještě různě dochucovat. V případě použití čistého kuskusu jako přílohy doporučuji rozhodně vývar. Příprava kuskusu je rychlá a salát se skvěle hodí ke grilování či rajčatovým omáčkám. Tento kuskusový salát je jeden z pokrmů, který se mi nedařil nafotit. Toto je již druhá varianta a oproti první jsem udělal několik změn, které salát ještě více vylepšily.

Potřebujeme

Porce

  • 200 g Feta sýr
  • 250 g Kuskus
  • 350 ml Zeleninový nebo drůbeží vývar
  • 2.5 lžíce Olivový olej Extra Virgin
  • 0.5 lžičky Mletá kurkuma
  • 5 ks Sušené rajče
  • Pár lístků čerstvé bazalky
  • Pár větviček tymiánu

Na pečenou zeleninu

  • 0.5 ks Červená paprika
  • 0.5 ks Žlutá paprika
  • 0.5 ks Cuketa
  • 5 ks Cherry rajčata
  • 2.5 ks Menší červená cibule
10 minut příprava 10 minut vaření
5 porcí
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.