fbpx

Skořicoví šneci

Na těchto skořicových šnecích se mi líbí, jak vždy provoní celý byt skořicí, kolikrát se jejich vůně nese celou ulicí, a to zaručeně způsobí, že nezbyde ani jeden. Jedná se o nejoblíbenější pečivo ve Švédsku, kde se nazývají Kanellbular. Při hledání jiných receptů jistě naleznete několik receptů s fondánovou polevou, tu já vynechám a doporučím nakonec jen výrazně pomazat máslem tak, aby se máslo dostalo až do středu. Pokud ale budete na polevě trvat, můžete vyzkoušet vanilkový krém, který používám k buchtičkám. Je rychlý, snadný a cukr lze úplně vynechat.

Potřebujeme

Porce

  • 1 ks Vejce
  • 50 g Cukr
  • 50 g Máslo
  • 0.75 ks Citron
  • 0.75 ks Vanilkový lusk
  • 300 g Hladká mouka
  • 5 g Instantní droždí
  • 150 ml Plnotučné mléko

Na náplň

  • 50 g Změklé máslo
  • 50 g Cukr
  • 1 lžičky Mletá skořice

Vanilkový krém

  • 500 ml Smetana 30 až 33%
  • 6 ks Žloutek
  • 50 g Cukr
2 hodiny příprava
8 porcí
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.