fbpx

Flank steak, rajčata, chřest, hrášek a bazalkové pesto

Hodnocení: 5

Žádné koupené pesto nenahradí chuť toho čerstvě připraveného. Hodí se k těstovinám, rybám, zelenině nebo také grilovanému masu. Bazalka kvete od května do září, ale v obchodech je k dostání po celý rok. Hovězí Flank steak je část pupku, není příliš vysoký a je poměrně prorostlý tukem, proto má skvělou chuť. Nehodí se ovšem příliš na úpravu "rare". Určitě se každopádně jedná o jeden z mých nejoblíbenějších steaků vůbec. Pokud jej budete grilovat klasickým způsobem, nechte maso po ugrilování dostatečně odpočinout. V případě, že do masa ihned zakrojíte, dostane se veškerá šťáva pryč, a to že jí je ve Flanku opravdu hodně.

Pokud by Vás zajímalo více hovězích steacích, na této stránce postupně sepisuji vše, co o masu vím.

Všude dostupná červená a žlutá Cherry rajčata jsem ještě doplnil o druh Kumato, které je hodně tmavé, v originální verzi doslova černé a druh San Marzano, které poznáte podle "paprikového" tvaru a sladké výrazné chuti.

Potřebujeme

Porce

  • 800 g Flank steak
  • 800 g Rajčata (jakýkoliv druh)
  • 12 ks Chřest
  • 8 ks Ředkvička
  • 8 ks Hráškový lusk
  • Olivový olej Extra Virgin

Bazalkové pesto

  • 160 g Čerstvá bazaka
  • 2 lžíce Piniové oříšky
  • 2 lžíce Nastrouhaný parmazán
  • 1 ks Stroužek česneku
  • Sůl a čerstvě mletý pepř
  • Pár kapek šťávy z citronu

Mohlo by se hodit

15 minut příprava 15 minut vaření
4 porce
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.