fbpx

3-2-1… Salát s kachním prsem nebo s krevetami

Cíl byl jasný – připravit pokrm, který harmonicky doplní Aperol a Prosecco. S konceptem jídla jsem si lámal hlavu dva dny, ale nakonec se to vyřešilo samo. A proto, že jsem se nemohl rozhodnout, jestli zvolím k salátu krevety nebo kachní prso, rozhodl jsem se udělat obě varianty. Kachní prso i krevety k salátu skvěle padnou a každý si může zvolit svou oblíbenou variantu.

Na konci receptu najdete postup, jak připravit populární italský drink Aperol Spritz. Jestli lze k něčemu ve světě jídla a pití přirovnat větu “tři, dva, jedna” tak je to právě tato kombinace Aperolu, Prosecca a sody. V drinku rozhodně nesmí chybět plátek pomeranče, který dokonale vyváží rovnováhu hořké a sladké chuti. To prostě musí chutnat každému.

Na recept potřebujeme

  • 3 ks kachních prsou
  • 10 ks krevet
  • 3 krvavé pomeranče
  • 1 růžový grep
  • 1 salát čekanky
  • 1 jablko Granny Smith
  • 1 malý fenykl
  • hrst listových salátů
  • svazek čerstvého koriandru
  • 4 cl brandy
  • olivový olej
  • sůl a čerstvě mletý pepř
30 minut příprava 20 minut vaření
6 porcí

Příprava kachních prsou

1. Nejprve si připravíme kachní prsa, protože se budou chvíli marinovat. Kachní prsa očistíme a kůži nařízneme ostrým nožem do čtverečků. Osolíme a opepříme.

2. Z jednoho pomeranče nastrouháme kůru a přidáme jí společně s přesekaným korinadrem k prsoum. Zakápneme brandy, promícháme a vložíme alespoň na dvě hodiny do lednice.

3. Před vložením do pánve maso vytáhneme ještě na hodinu z lednice. Tomuto postupu se říká temperování masa a je typické především pro přípravu hovězích steaků, ovšem používám jej také právě u kachních prsou, které vždy nechávám růžové.

4. Kachní prsa restujeme nejdříve kůží dolů, poté otočíme, opečeme z druhé strany a kůží nahoru vkládáme do trouby. Tuk, který se bude vypékat tak bude stékat po celém prsu.

 

Příprava krevet

1. Dále si připravíme krevety, které je třeba vyloupat a zbavit střívka, které vede těsně pod hřbetem ( stačí nožem hřbet naříznout a špinavé střívko vyndat). Dají se ovšem také koupit krevety zcela očištěné.

2. Krevety vložíme do rozpálené pánve a dvě minuty restujeme po obou stranách. Osolíme.

3. Nakonec pánev stáhneme z ohně a přidáme lžíci másla a čerstvě nasekaný koriandr.

 

Příprava salátu

1. Krvavé pomeranče, grep, jablko a fenykl pokrájíme na slabé plátky.

2. Do mísy přidáme listové saláty ( polníček, dubáček, rukola) a lístky čerstvého koriandru.

3. Zakapeme olivovým olejem a servírujeme na talíř. Šťáva z pomerančů a grepu vše ještě dochutí.

4. Nakonec na talíř přidáme plátky kachních prsou nebo krevety.

 

Aperol spritz recept

 

Jak připravit Aperol Spritz

Příprava tohoto italského drinku je jednoduchá. Vždy se podává na led a stačí se držet poměru 3:2:1. Tedy 3 díly Prosseca, 2 díly originálního Aperolu, 1 díl sody. Do skleničky patří ještě plátek pomeranče, který nápoj dosladí. Využít můžete také sifonovou láhev, se kterou se jistě před přáteli „vytáhnete“.

 

 

Aperol spritz jídlo

 

bx

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.