fbpx

Salát Panzanella z ořechového chleba

S Panzanellou jsem se poprvé setkal až letos a tento salát mě doslova očaroval. Určitě to bude stálice v mých receptech a už se pomalu chystám na další variantu. Libí se mi na něm hlavně to, jak chleba nasaje veškeré chutě do sebe. Tentokrát jsem zvolil klasický dresing z francouzské kuchyně dochucený medem a citronem. Tato chuť skvěle doplní rajčata, ořechy, olivy a čerstvou bazalku. Vše společně vytvoří skvělou kombinaci. Pokud se na pečení chleba necítíte, zvolte například kupovanou Ciabattu, kterou mají téměř všude, recept tím určitě nezkazíte. Každopádně doporučuji vyhnout se klasickému kmínovému nebo toustovému chlebu. Tuto Panzanellu můžete doplnit například jakýmkoliv grilovaným masem, mozzarellou nebo bílým vínem.

Potřebujeme

Porce

  • 1 ks Ořechový chléb
  • 400 g Rajčata
  • 100 g Zelené olivy
  • 40 g Černé olivy
  • 16 g Kapary
  • 1 ks Červená cibule
  • Hrst čerstvé bazalky
  • Pár kapek bílého vinného octa

Medovo-citronový vinaigrette

  • 50 g Dijonská hořčice
  • 80 g Rstlinný olej
  • 60 g Olivový olej Extra Virgin
  • 50 g Med

Ořechový chléb:

  • 450 g Hladká mouka
  • 50 g Chlebová mouka
  • 300 g Teplá voda
  • 30 g Droždí
  • 10 g Sůl
  • 120 g Lískové ořechy
  • 120 g Vlašské ořechy
15 minut příprava 2 hodiny vaření
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.