Flank steak, rajčata, chřest, hrášek a bazalkové pesto
Žádné koupené pesto nenahradí chuť toho čerstvě připraveného. Hodí se k těstovinám, rybám, zelenině nebo také grilovanému masu. Bazalka kvete od května do září, ale v obchodech je k dostání po celý rok. Hovězí Flank steak je část pupku, není příliš vysoký a je poměrně prorostlý tukem, proto má skvělou chuť. Nehodí se ovšem příliš na úpravu "rare". Určitě se každopádně jedná o jeden z mých nejoblíbenějších steaků vůbec. Pokud jej budete grilovat klasickým způsobem, nechte maso po ugrilování dostatečně odpočinout. V případě, že do masa ihned zakrojíte, dostane se veškerá šťáva pryč, a to že jí je ve Flanku opravdu hodně.
Pokud by Vás zajímalo více hovězích steacích, na této stránce postupně sepisuji vše, co o masu vím.
Všude dostupná červená a žlutá Cherry rajčata jsem ještě doplnil o druh Kumato, které je hodně tmavé, v originální verzi doslova černé a druh San Marzano, které poznáte podle "paprikového" tvaru a sladké výrazné chuti.
Potřebujeme
Porce
- 800 g Flank steak
- 800 g Rajčata (jakýkoliv druh)
- 12 ks Chřest
- 8 ks Ředkvička
- 8 ks Hráškový lusk
- Olivový olej Extra Virgin
Bazalkové pesto
- 160 g Čerstvá bazaka
- 2 lžíce Piniové oříšky
- 2 lžíce Nastrouhaný parmazán
- 1 ks Stroužek česneku
- Sůl a čerstvě mletý pepř
- Pár kapek šťávy z citronu
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.
Vypadá to luxusně!