Domácí vafle s vejcem Benedikt
Recept na domácí vafle a vejce Benedikt dostane každého, komu ho připravíte. Kombinace křupavé vafle, sametové holandské omáčky, slaniny a vejce je prostě skvělá. Příprava domácích vaflí je navíc jednoduchá a rychlá. Příprava holandské omáčky se může zdát jako věda, ale nebojte, zvládne ji i začátečník.
Potřebujeme
Porce
- 2 ks Vejce (žloutek a bílek zvlášť) 150 ml mléka
- 150 ml Mléko
- 150 g Hladká mouka
- 2 lžíce Cukr
- 1 lžičky Sůl
- 1 lžičky Prášek do pečiva
- 30 g Máslo
- Olej na potření vaflovače
- Pár plátků slaniny a pražské šunky
Na holandskou omáčku
- 120 g Máslo
- 2 ks Žloutek
- 1 lžičky Vinný ocet
- 0.5 lžíce Kůra z citronu
- Sůl a čerstvě mletý pepř
Na ztracené vejce
- 2 ks Vejce
- 1 lžíce Ocet
- Voda
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.
Snídaně byla TOP!