fbpx

Domácí medovník

Medový dort, respektive medovník má rád skoro každý, ale pro spoustu lidí je jeho příprava a recept velkou záhadou. A přitom je to jednodušší, než byste řekli! Hlavní je, aby se korpus dobře rozležel a změknul, a potom už jde jen o to připravit krém. 

Aby ale byl takový, jaký ho všichni známe, tak to chce čas. Ideální je připravit si korpus, nechat ho změknout, pak ho spojit s krémem a až po odležení ho teprve servírovat. Celý proces tak trvá přibližně 3 dny, ale můžete si být jistí, že výsledek stojí za to. 

Potřebujeme

Porce

Korpus

  • 520 g Hladká mouka
  • 115 g Med
  • 100 g Třtinový cukr
  • 120 g Máslo
  • 2 ks Vejce
  • 2 g Sůl
  • 10 g Jedlá soda

Sirup

  • 60 g Voda
  • 30 g Cukr
  • 1 lžíce Rum

Krém

  • 240 g Změklé máslo
  • 110 g Med
  • 50 g Mleté vlašské ořechy

Karamel

  • 150 g Cukr
  • 30 g Voda
  • 40 g Smetana
  • 60 g Máslo
2 hodiny příprava
8
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.