fbpx

Hrášková pomazánka

Hodnocení: 5

Tato hrášková pomazánka je svěží, výrazná a v kombinaci s parmazánem chuťově naprosto skvělá. Pro mne je to další skvělé zařazení hrášku do jídelníčku, a to nejen na jaře. Chutná totiž dobře i z mraženého hrášku. Je to také skvělá obměna k avokádovému toustu.

Potřebujeme

Porce

  • 200 g Mražený nebo čerstvý hrášek
  • 50 g Parmazán
  • 3 lžíce Olivový olej
  • 1 lžičky Citronová štáva
  • 0.5 ks Česneku
  • Sůl a čerstvě mletý pepř
  • Tahini pasta (volitelné)
  • Bageta nebo chléb

Mohlo by se hodit

15 minut příprava
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

  1. Já pomazánku zkoušela teď poprvé, jelikož jsem měla dost čerstvého hrášku. A na polévku je teplo. Proto jsem zvolila tuhle výbornou pomazánku. Vážně nás nadchla. Chutnala i dětem, a to pomazánky moc nejedí. Volila jsem k ní topinky z žitného chleba , ale na sucho bez oleje. A musím říct, jak s česnekovými topinkami , tak i bez česneku mi moc chutnaly. Recept neděláme určitě na posled. A doporučuji.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.