fbpx

Čočkový salát s kuřecím prsem a zeleninou

Čočku buď milujete, nebo nenávidíte. Tento studený recept z černé čočky si ale určitě zamilujete, pokud jste čočku doposud neměli rádi. Asi všichni si vybavíme tu zvláštní hmotu ze školní jídelní, která byla někdy příliš sladká, někdy kyselá a někdy zcela bez chuti. Mohu vás ujistit, že na ni obratem zapomenete.

Do tohoto salátu vždy sahám po černé čočce s názvem Beluga. Dá se sehnat prakticky všude a dneska není tento salát výjimečným. Ostatně jako například polévka z červené čočky.

K ochucení jsem použil zkaramelizovanou zeleninu, černý balzamiko ocet, trochu medu. To jsou suroviny, které jsou vždy skvěle dohromady. Co je balzamiko ocet najdete v našem článku s druhy octů.

Salát jsem doplnil o grilované kuřecí psro, ale lze podávat i samostatně. Skvěle bude fungovat i například s lososem ať už se jedná o pečený filet nebo marinované/uzené plátky.

Co je čočka Beluga?

Je to nejmenší druh čočky s černou barvu. Je pojmenovaná podle kaviáru beluga, který ji hodně připomíná. Je levná, dobře se vaří a je plná bílkovin. Po uvaření skvěle drží tvar a tak je vhodná právě do salátů, kde ji skvěle doplní jakákoliv kořenová zelenina.

Potřebujeme

Porce

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 400 g Černá čočka Beluga
  • 120 g Mrkev (barevný mix)
  • 40 g Ředkvičky
  • 12 g Červená cibule
  • 40 g Sušená rajčata
  • 20 g Balzamiko ocet
  • 20 g Med
  • 12 g Cukr
  • Snítka čerstvého kopru
  • Snítka čerstvé listové petržele
  • Sůl

Mohlo by se hodit

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.