fbpx

Turecká čočková polévka

Jeden z nejoblíbenější tureckých receptů je polévka Mercimek Corbasi aneb turecká čočková polévka.

Její kouzlo je nejen v chuti, ale i snadnosti přípravy a dostupnosti surovin.  Její pikantní chuť oceníte zejména teď v chladných zimních měsících. A třeba právě na Nový rok si díky ní můžete splnit povinnost sníst čočku. 

Potřebujeme

Porce

  • 200 g Červená čočka
  • 800 ml Drůbeží nebo zeleninový vývar
  • 500 ml Voda
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Česnek
  • 1 ks Mrkev
  • 1 lžíce Rajčatový protlak
  • 1 lžičky Římský kmín
  • 4 lžíce Čerstvý koriandr
  • 4 lžíce Olivový olej
  • 40 cl Štáva z citronu
  • Špetka kajenského pepře
  • Sůl
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • Chili paprička
30 minut vaření
4 porce
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.