fbpx

Karamelová bábovka

Pokud hledáte vláčnou a nadýchanou bábovku s netradiční chutí, tak je recept na karamelovou bábovku jasná volba. Její příprava je jednoduchá a pochutná si naprosto každý.

Pokud pečete bábovku poprvé nebo nemáte tolik zkušeností, koukněte se na tipy, jak upéct dokonalou bábovku od našeho kuchaře Ondry.

Potřebujeme

Porce

  • 300 g Polohrubá mouka
  • 200 g Cukr krupice
  • 150 g Polotučný tvaroh
  • 50 g Máslo
  • 250 ml Smetana 30%
  • 3 ks Vejce
  • 1 ks Kypřící prášek
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • Špetka soli

Mohlo by se hodit

1 hodina příprava
10 porcí
vytisknout
recept

Příprava bábovky

1.

Cukr nasypejte do širokého hrnce nebo pánve a setřeste do rovnoměrné vrstvy. Zahřívejte, dokud se z cukru neutvoří karamel. Pokud uvidíte, že někde začíná karamel více hnědnout a někde se naopak cukr rozpouští pomalu, hrncem prokružte a vraťte na sporák.

2.

Až zkaramelizuje všechen cukr, vlijte do něj smetanu a pozvolna vařte, dokud se karamel zcela nerozpustí.

3.

Do karamelu vmíchejte máslo a nechte rozplynout. Karamel nechte trochu zchladnout, aby se nesrazila vejce v dalším kroku.

4.

V míse prošlehejte tvaroh se zrníčky z vanilky a Pomalu přilévejte karamel a dál šlehejte.

5.

K tvarohu přidejte mouku, prášek do pečiva, špetku soli a důkladně promíchejte

6.

Do mísy přidejte mouku, prášek do pečiva, špetku soli a důkladně promíchejte.

7.

Těstem naplňte vymazanou a vysypanou bábovkovou formu. Pečte při 180 °C 40 – 50 minut.

Tip na podávání

Bábovku můžete doplnit čerstvou šlehačkou, která se skvěle hodí ke karamelu a vanilce, nebo ji podávat jen tak ke kávě či čaji.

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.