fbpx

Bruschetta s polosušenými rajčaty, Ricottou a Parsmkou šunkou

Bruschetta (čte se "Brusketa") pochází z Itálie a základem je opečený bílý chléb, ciabatta či jakékoliv další pečivo. Podle sezóny se dá skvěle kombinovat s různými surovinami ať už se jedná o rajčata, pečenou papriku, houby či jinou zeleninu.

Úplně nejznámější recept na Bruschettu je z překrájených čerstvých rajčat s bazalkou a kapkou olivového oleje. V létě, kdy mají rajčata nejlepší chuť je to skvělá pochoutka k bazénu či na party s přáteli.

Já jsem tentokrát zvolil trochu upravený recept, který jsem doplnil o Ricottu, Parmskou šunku a rajčata jsem předem sušil v troubě.

Potřebujeme

Porce

  • 5 ks Ciabatta (12 až 15 cm)
  • 150 g Ricotta
  • 60 ks Cherry rajčata
  • 200 g Parmská šunka
  • 100 ml Olivový olej Extra virgin
  • 25 ml Krémové balzamiko
  • 20 g Kapary
  • 15 g Červený pepř
  • Pár lístků bazalky
  • Rukola na ozdobu
  • Špetka cukru
  • Sůl na dochucení

Mohlo by se hodit

20 minut příprava 2 hodiny sušení vaření
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.