fbpx

Francouzské větrníčky Carachoux se slaným karamelem

Francouzské větrníčky s křupavou čepičkou, plněné slaným karamelem a karamelovou šlehačkou jsou neodolatelné. Základem je zvládnout techniku odpalovaného těsta ( ve Francii se mu říká choux). A pak už to jde samo. Tento francouzský dezert může mít i mnoho dalších podob. Plníme ho také Crèmem pâtissière s lískovými ořechy. Kombinace se slaným karamelem u nás ale jednoznačně vítězí.

Potřebujeme

Porce

Krusta Craquelin

  • 100 g Máslo
  • 100 g Třtinový cukr
  • 100 g Polohrubá mouka

Větrníček z odpalovaného těsta

  • 75 g Voda
  • 75 g Mléko
  • 60 g Máslo
  • 112 g Hladká mouka
  • 2 g Sůl
  • 4 g Cukr krupice
  • 150 g Vejce

Karamelová šlehačka

  • 50 g Cukr krupice
  • 500 g Smetana ke šlehání 35% (Deluxe)

Slaný karamel

  • 280 g Cukr krupice
  • 130 g Smetana 33%
  • 200 g Máslo
  • 2 g Hrubozrnná sůl
2 hodiny příprava
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.