fbpx

Čokoládové brownies

Miluji kvalitní hořkou čokoládu. A právě proto jsou brownies jedním z mých nejoblíbenějších dezertů. Tento velmi sladký, velmi čokoládový a velmi dobrý dezert pochází z Ameriky. Existují dva druhy brownies. Jeden hutný a vláčný, druhý pěkně nadýchaný, ale sušší. My se budeme držet první varianty. U tohoto dezertu doporučuji nesnižovat cukr, tuk nebo počet vajec. Čím více těchto surovin dáme, tím vláčnější brownies uděláme.

Brownies vzniklo už v 19. století, kdy se objevilo v jedné učebnici vaření v roce 1896. O samém jeho vzniku kolují různé historky. Například, že kuchař neměl dost mouky do dortu, anebo že hospodyňka zapomněla přidat do čokoládového dortu kypřící prášek.

Dnes existuje tento dezert v& bezpočtu variant. Jedno má ale společné – čokoládu. V receptu jsem použila kvalitní 70-ti procentní čokoládu. Na výsledné chuti udělá opravdu hodně.

Zajímavosti o čokoládě

Chcete se dozvědět více o čokoládě? Mrkněte na náš článek Čokoláda: historie, zajímavosti, jak zpracovat. Najdete v něm základy rady jak pracovat s čokoládou, další recepty a zajímavosti.

Potřebujeme

Porce

  • 150 g Máslo
  • 76 g Třtinový cukr
  • 76 g Cukr krupice
  • 90 g Hladká mouka
  • 190 g Hořká čokoláda (70%)
  • 2 ks Vejce
  • 2 lžíce Kakao
  • Špetka soli
35 minut příprava
8 porcí
vytisknout
recept

Bude se hodit

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.