Domácí medovník
Medový dort, respektive medovník má rád skoro každý, ale pro spoustu lidí je jeho příprava a recept velkou záhadou. A přitom je to jednodušší, než byste řekli! Hlavní je, aby se korpus dobře rozležel a změknul, a potom už jde jen o to připravit krém.
Aby ale byl takový, jaký ho všichni známe, tak to chce čas. Ideální je připravit si korpus, nechat ho změknout, pak ho spojit s krémem a až po odležení ho teprve servírovat. Celý proces tak trvá přibližně 3 dny, ale můžete si být jistí, že výsledek stojí za to.
Potřebujeme
Porce
Korpus
- 520 g Hladká mouka
- 115 g Med
- 100 g Třtinový cukr
- 120 g Máslo
- 2 ks Vejce
- 2 g Sůl
- 10 g Jedlá soda
Sirup
- 60 g Voda
- 30 g Cukr
- 1 lžíce Rum
Krém
- 240 g Změklé máslo
- 110 g Med
- 50 g Mleté vlašské ořechy
Karamel
- 150 g Cukr
- 30 g Voda
- 40 g Smetana
- 60 g Máslo
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.
Líbí se mi moc co mohu použít místo toustového chlebu