Čokoládové brownies
Miluji kvalitní hořkou čokoládu. A právě proto jsou brownies jedním z mých nejoblíbenějších dezertů. Tento velmi sladký, velmi čokoládový a velmi dobrý dezert pochází z Ameriky. Existují dva druhy brownies. Jeden hutný a vláčný, druhý pěkně nadýchaný, ale sušší. My se budeme držet první varianty. U tohoto dezertu doporučuji nesnižovat cukr, tuk nebo počet vajec. Čím více těchto surovin dáme, tím vláčnější brownies uděláme.
Brownies vzniklo už v 19. století, kdy se objevilo v jedné učebnici vaření v roce 1896. O samém jeho vzniku kolují různé historky. Například, že kuchař neměl dost mouky do dortu, anebo že hospodyňka zapomněla přidat do čokoládového dortu kypřící prášek.
Dnes existuje tento dezert v& bezpočtu variant. Jedno má ale společné – čokoládu. V receptu jsem použila kvalitní 70-ti procentní čokoládu. Na výsledné chuti udělá opravdu hodně.
Zajímavosti o čokoládě
Chcete se dozvědět více o čokoládě? Mrkněte na náš článek Čokoláda: historie, zajímavosti, jak zpracovat. Najdete v něm základy rady jak pracovat s čokoládou, další recepty a zajímavosti.
Potřebujeme
Porce
- 150 g Máslo
- 76 g Třtinový cukr
- 76 g Cukr krupice
- 90 g Hladká mouka
- 190 g Hořká čokoláda (70%)
- 2 ks Vejce
- 2 lžíce Kakao
- Špetka soli
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.