Chřest s holandskou omáčkou a zastřeným vejcem
Chřest je pro mne doslova králem jara. Oproti ostatním surovinám, jako je mrkev či ředkvičky, není dostupný po celý rok, ale jen určitou chvíli od konce března do konce května. Je tak potřeba si ho pořádně vychutnat.
Recept s holandskou omáčkou a vajíčkem je naprostá klasika, kterou musíte vyzkoušet, pokud máte vaření alespoň trochu rádi. Já tento recept doslova miluji. Je to sice jen pár základních surovin, ale výsledek stojí rozhodně za to. Kombinace chřestu, holandské omáčky, slaniny a červeného kampotského pepře rozhodně nezklame.
Jak vše dokonale zvládnout
U tohoto receptu je důležitá příprava. Ta se skládá z několika kroků, které na sebe navazují a je potřeba si předem připravit očištění chřest, vajíčko, rendlík a hrnec s horkou vodou a pánev.
Potřebujeme
Porce
- 500 g Zelený chřest
- 2 ks Vejce
- 100 g Slanina
- Čerstvě mletý červený pepř
- Sůl
Holandská omáčka
- 100 ml Bílé víno
- 10 ml Jablečný ocet
- 6 ks Kuličky červeného pepře
- 4 ks Žloutky
- 200 g Máslo
- Pár kapek citronové šťávy
- Sůl na dochucení
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.