Batátové placičky s pažitkovým dipem
Batátové placičky, respektive bramboráčky, vás nadchnou natolik, že si je vedle samostatného pokrmu budete chtít servírovat i jako přílohu k masovým specialitám. Nasládlá chuť batátů se příjemně snoubí s indickým nádechem použitého koření. Aby té sladkosti nebylo příliš, podávejte batátové placičky se zakysanou smetanou, které jídlo skvěle osvěží.
Potřebujeme
Porce
Na bramboráčky
- 320 g Batáty
- 56 g Hladká špaldová mouka
- 1 ks Vejce
- 1 ks Stroužek česneku
- 0.8 lžičky Mletý římský kmín
- 0.8 lžičky Mletá pískavice
- Špetka muškátového oříšku
- Sůl
- Olej na smažení
Na dip
- 80 g Zakysaná smetana
- 80 g Polotučná tvaroh
- 0.8 lžíce Najemno pokrájená pažitka
- Špetka soli
Příprava bramboráčků
Batáty oloupáme, nastrouháme nahrubo a vložíme do mísy. Přidáme vejce, koření, prolisovaný česnek, sůl a celé promícháme.
Důkladně vmícháme špaldovou mouku, aby v těstě nezůstaly hrudky.
Rozehřejeme pánev a lehce pokapeme olejem. Lžící nanášíme na pánev hromádky, které rozetřeme do rovnoměrných placiček. Pozvolna opékáme z obou stran.
Příprava dipu
Smícháme veškeré ingredience na dip a podáváme s placičkami.
Nakonec můžeme posypat oblíbenými bylinkami, pepřem a semínky či klíčky.
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.