fbpx

Bulky se sušenými rajčaty, olivami a bylinkovým máslem

Tyto bulky vznikly celkem náhodou. Měl jsem v chladničce ještě zbytek oliv a sušených rajčat a jelikož to bylo skoro poslední co tam bylo, nebylo moc na výběr co připravit k večeři. Když jsem tak ještě procházel police, kde máte suché potraviny, náhodou na mě vypadla silikonová forma. A tak vlastně vznikl tento recept.

Rajčata a olivy dávám často do Ciabatty, takže vím, jak dokáží pečivo skvěle ochutit. Původně to neměl být ani recept na blog, každopádně mi zachutnaly natolik, že jsem se rozhodl je publikovat.

Potřebujeme

Porce

  • 300 g Chlebová žitná mouka
  • 216 g Hladká mouka
  • 350 g Teplá voda
  • 8 g Sůl
  • 40 g Černé olivy
  • 4 ks Plátek sušeného rajčete
  • 5 g Instantní droždí
  • 1 lžičky Vinný ocet

Bylinkové máslo

  • 400 g Máslo
  • Svazek čerstvých bylinek (petržel, tymián, rozmarýn, šalvěj, oregano aj.)
  • Sůl a čerstvě mletý pepř
  • Citronová kůra z jednoho citronu
40 minut příprava 25M vaření
4
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.