Dýňové risotto, vepřová panenka
Kdo mne zná, tak ví jak risotto miluji. Co mne na něm úplně nejvíc baví je, že ho lze připravovat podle sezóny každou chvíli jinak. Jen co dojdou houby, přijdou na řadu dýně a tedy tento recept. Dýňové risotto jsem doplnil o vepřovou panenku a křupavou slaninu. Protože je dýně spíše sladší, přidávám do receptu trochu více vína než najdete u mých jiných receptů na risotto.
Potřebujeme
Porce
- 400 g Vepřová panenka
- 400 g Rýže Arborio
- 200 g Dýňové pyré
- 200 g Dýně pokrájená na kostky
- 160 g Šalotka
- 80 g Parmazán
- 60 g Slanina
- 280 ml Bílé víno
- 1000 ml Drůbeží nebo zeleninový vývar
- 1 lžíce Máslo
- Čerstvé bylinky
- Sůl a čerstvě mletý pepř
Dýňové pyré
- 1000 g Dýně (například Hokaido)
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.
Super recept na risotto.