fbpx

Krevetový salát s mangem, liči a granátovým jablkem

Hodnocení: 5

Mango, liči a granátové jablko jsou suroviny, které spolu dokonale ladí nejen barevně, ale také chutí, která je u každého trochu jiná. Ke krevetám skvělé.

Mango a liči

Mango vždy vybírejte zralé, které bude nejen sladší, ale také šťavnatější. Liči můžete použít buď čerstvé, ale jelikož není všude k dostání, často používám sterilované, které je bez pecky a zároveň se nemusí loupat.

Jak oloupat granátové jablko

U granátového jablka pozor při loupání - šťáva ze semínek špiní vše okolo. Já používám hlubší misku, ve které lze granátové jablko otočit řezem dolů a vše vyloupat. Jablko lze ze také vyloupat, pokud jej zcela ponoříte do vody a semínka uvolníte. Díky tomu se nemusíte obávat, že by vám šťáva stříkala všude kolem.

Listové saláty

Salát je plný různých listových salátů. Ve výběru se nemusíte omezovat. Moje oblíbená kombinace je rukola, mangold a polníček. Jaké druhy salátů jsou běžně dostupné v našich obchodech najdete v článku Druhy salátů: od lokálních až po asijské. Do salátu si klidně sestavte svojí oblíbenou verzi.

Potřebujeme

Porce

Na salát

  • 20 ks Tygří krevety
  • 1 ks Granátové jablko
  • 2 ks Mango
  • 20 ks Liči (možné použit i z plechovky)
  • 100 g Mix listových salátů
  • 1 ks Limetka
  • 1 lžičky Máslo

Na dochucení

  • 4 lžíce Olivový olej Extra Virgin
  • 1 lžíce Tmavý Balsamico ocet
  • 1 lžíce Med
  • Pár kapek limetkové šťávy
20 minut příprava 5 minut vaření
4 porce
vytisknout
recept

Bude se hodit

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.