Krevetový salát s mangem, liči a granátovým jablkem
Mango, liči a granátové jablko jsou suroviny, které spolu dokonale ladí nejen barevně, ale také chutí, která je u každého trochu jiná. Ke krevetám skvělé.
Mango a liči
Mango vždy vybírejte zralé, které bude nejen sladší, ale také šťavnatější. Liči můžete použít buď čerstvé, ale jelikož není všude k dostání, často používám sterilované, které je bez pecky a zároveň se nemusí loupat.
Jak oloupat granátové jablko
U granátového jablka pozor při loupání - šťáva ze semínek špiní vše okolo. Já používám hlubší misku, ve které lze granátové jablko otočit řezem dolů a vše vyloupat. Jablko lze ze také vyloupat, pokud jej zcela ponoříte do vody a semínka uvolníte. Díky tomu se nemusíte obávat, že by vám šťáva stříkala všude kolem.
Listové saláty
Salát je plný různých listových salátů. Ve výběru se nemusíte omezovat. Moje oblíbená kombinace je rukola, mangold a polníček. Jaké druhy salátů jsou běžně dostupné v našich obchodech najdete v článku Druhy salátů: od lokálních až po asijské. Do salátu si klidně sestavte svojí oblíbenou verzi.
Potřebujeme
Porce
Na salát
- 20 ks Tygří krevety
- 1 ks Granátové jablko
- 2 ks Mango
- 20 ks Liči (možné použit i z plechovky)
- 100 g Mix listových salátů
- 1 ks Limetka
- 1 lžičky Máslo
Na dochucení
- 4 lžíce Olivový olej Extra Virgin
- 1 lžíce Tmavý Balsamico ocet
- 1 lžíce Med
- Pár kapek limetkové šťávy
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.
Dokonalý salát, který jsme dělali za léto několikrát.