Žampionový krém
Žampionový krém má několik výhod, je opravdu rychlý a na přípravu vám stačí přibližně 20 až 30 minut. Než se uvaří brambory, tak je polévka hotová. Žampiony jsou zároveň dostupné po celý rok. Přesto, pokud budete mít čerstvé houby z lesa, můžete je vyměnit za polovinu žampionů.
V neposlední řadě se jedná o levné suroviny. I přes nízké náklady, však krém na talíři může působit jako pokrm z vyhlášené francouzské restaurace.
Je to také polévka, která vás zahřeje a v kombinaci s bramborami a pošírovaným vejcem také zasytí. Drůbeží vývar, který je součástí receptu, můžete nahradit za hovězí či zeleninový.
Zahuštění polévky
V receptu jsme použili trochu jíšky, ovšem pokud chcete bezlepkovou variantu, jíšku můžete vynechat. Je ale potřeba do polévky přidat alespoň o jednu pětinu více žampiónů a na jednu porci přidat půlku středně velké brambory, která krém skvěle spojí.
Lze nahradit vejce?
Rozhodně ano. Pokud nejste fanouškem pošírovaného vejce, tak jej vyměnte za krutony z jakéhokoliv pečiva. Pečivo stačí jen nakrájet na kostky a na rozpálené pánvi s trochou másla opéct dozlatova. Krém bude vypadat a chutnat stejně famózně jako s vejcem.
Potřebujeme
Porce
- 1 kg Žampiony (mix)
- 0.5 l Drůbeží vývar
- 0.5 l Smetana 30 až 33%
- 0.5 ks Cibule
- 8 ks Malé brambory Grenaille
- Pár snítek kopru na ozdbu
- Sůl a čerstvě mletý pepř
Na jíšku
- 40 g Máslo
- 32 g Hladká mouka
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.