fbpx

Teriyaky kuře s brokolicí

Mám rád asijské recepty všeho druhu a Teriyaky kuře je recept, který vařím pravidelně a nejčastěji. Kdo mě zná, tak ví, že také miluji italská risotta a pokud jde o asijskou kuchyni, tak i tady vyhrávají pokrmy s rýží.

Jak na Teriyaky omáčku

Čím déle ji vařím, tím je lepší. Začátky ale nebyly ideální a chvilku mi trvalo, než jsem chytil tu pravou chuť. Někdy byla moc hořká, někdy nevýrazná, někdy moc sladká. Přišel jsem na to, že nejlepší chuti dosáhnu ideálním poměrem vody, medu, sójové omáčky a Mirinu.

Hodně také záleží na samotné sójové omáčce, kterých je velké množství, každopádně v celkové chuti by neměla být příliš silná. Ideální je tak sáhnout po světlejší variantě, například od značky Kikoman či Pearl River Bridge (se stříbrným obalem).

Co když nejím brokolici

Já jsem tentokrát zvolil brokolici, ale můžete sáhnout po jakékoliv zelenině. Často k masu přidávám například na kostičky nakrájenou mrkev, zelí, červenou cibuli a salát Pak Choi.

Potřebujeme

Porce

Teriyaky omáčka

  • 240 g Voda
  • 60 g Sójová omáčka
  • 180 g Med
  • 60 g Mirin
  • 18 g Zázvor
  • 6 g Česnek
  • 12 g Citronová šťáva
  • 30 g Sezam
  • 0.996 lžíce Škrob

Ostatní

  • 900 g Kuřecí prsa
  • 300 g Brokolice
  • 600 g Jasmínová rýže
  • Chilli paprička podle chuti

Mohlo by se hodit

60 minut příprava
6 porcí
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.