fbpx

Hráškový krém se slaninou

Tak jako u většiny polévek, příprava začíná poctivým domácím vývarem. U nás vývar děláme ve velkém množství, které zmrazíme po několika porcích. Vždy tak máme domácí vývar po ruce.

S čím hráškový krém podávat?

Výhodou hráškového krému je to, že lze podávat s čímkoliv. Velice oblíbená je také varianta se zastřeným vajíčkem a plátky lososa. Dále se sýrem ricotta nebo s cibulkou a krutonky. Já jsem tentokrát zvolil slaninu a zakysanou smetanu.

Potřebujeme

Porce

  • 1000 ml Drůbeží vývar
  • 150 g Šalotka
  • 800 g Mražený hrášek
  • 300 ml Smetana
  • 0.5 ks Citron
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 200 g Slanina
  • Sůl a čerstvě mletý pepř
10 minut příprava 20 minut vaření
6 porcí
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.