Teriyaky kuře s brokolicí
Mám rád asijské recepty všeho druhu a Teriyaky kuře je recept, který vařím pravidelně a nejčastěji. Kdo mě zná, tak ví, že také miluji italská risotta a pokud jde o asijskou kuchyni, tak i tady vyhrávají pokrmy s rýží.
Jak na Teriyaky omáčku
Čím déle ji vařím, tím je lepší. Začátky ale nebyly ideální a chvilku mi trvalo, než jsem chytil tu pravou chuť. Někdy byla moc hořká, někdy nevýrazná, někdy moc sladká. Přišel jsem na to, že nejlepší chuti dosáhnu ideálním poměrem vody, medu, sójové omáčky a Mirinu.
Hodně také záleží na samotné sójové omáčce, kterých je velké množství, každopádně v celkové chuti by neměla být příliš silná. Ideální je tak sáhnout po světlejší variantě, například od značky Kikoman či Pearl River Bridge (se stříbrným obalem).
Co když nejím brokolici
Já jsem tentokrát zvolil brokolici, ale můžete sáhnout po jakékoliv zelenině. Často k masu přidávám například na kostičky nakrájenou mrkev, zelí, červenou cibuli a salát Pak Choi.
Potřebujeme
Porce
Teriyaky omáčka
- 240 g Voda
- 60 g Sójová omáčka
- 180 g Med
- 60 g Mirin
- 18 g Zázvor
- 6 g Česnek
- 12 g Citronová šťáva
- 30 g Sezam
- 0.996 lžíce Škrob
Ostatní
- 900 g Kuřecí prsa
- 300 g Brokolice
- 600 g Jasmínová rýže
- Chilli paprička podle chuti
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.