Salát s pečenou brokolicí, cizrnou a kozím sýrem
Pryč jsou doby, kdy byl v restauracích salát považován za hromadu lupení se zeleninou, hodný zalití octem nebo majonézou. Dnes už se konečně věnuje salátům patřičná pozornost a neslouží jako nutná výplň jídelního lístku. Aby ne! Kdo by si s chutí nedopřál svěží dobrotu, které lze vdechnout nápad a šmrnc? Saláty jsou tak populární, že se do složitějších kombinací pouštíme rádi i doma. I když složitějších? Může být na salátu něco složitého? Vždyť v jednoduchosti je krása, přesto i takovým jednoduchým salátem zvládnete okouzlit spoustu nadšenců lehkých jídel.
Potřebujeme
Porce
- 150 g Čerstvý kozí sýr
- 250 g Brokolice
- 150 g Vařená cizrna
- 40 g Rukola
- 1 ks Červená paprika
- 1 lžíce Olivový olej Extra Virgin
- 2 lžíce Slunečnicová semínka
- Sušený česnek
- Mletý římský kmín
- Klíčky řeřichy
Na dresing
- 2 lžíce Olivový olej Extra Virgin
- 1 lžíce Balzamikový ocet
- 1 lžičky Čerstvá tymián
- Špetka soli
- Špetka čerstvě mletého pepře
Příprava salátu
Troubu rozehřejte na 180 °C. V míse promíchejte asi 1/3 lžičky sušeného česneku, 1/4 lžičky mletého římského kmínu, špetku soli a 1 lžíci olivového oleje. Ve směsi obalte uvařenou cizrnu a brokolici rozebranou na menší růžičky. Pečte, dokud nezačne brokolice hnědnout a cizrna nebude křupavá. Bude to trvat asi 10 minut.
Papriku nakrájejte na silnější pruhy. Potřete olejem, posolte a ogrilujte. Slunečnicová semínka nasucho opečte na pánvi.
Prošlehejte ingredience na dresink.
Na talíře nandejte rukolu. Rozprostřete na rukolu opečenou brokolici, cizrnu, papriku a kousky kozího sýra.
Pokapejte dresinkem a nakonec posypejte slunečnicovými semínky a klíčky řeřichy.
Přejeme dobrou chuť. Až se dobroty nabažíte, zkuste i ostatní saláty z kuchyně Denis Henry.
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.