Salát Coleslaw s vepřovou kotletou
Zelný salát Coleslaw je známý po celém světě. Ve většině případů se podává jako příloha. Existuje nespočet variant a způsobů přípravy, které se liší dle kultury dané země. Primární složkou vždy zůstává čerstvé zelí. Coleslaw se skvěle hodí ke grilovaným a smaženým pokrmům, burgerům nebo do plněného pečiva.
Název Coleslaw vznikl z holandského slova Koolsalade, zkráceně „Koolsla“. Ať už původně vznikl kdekoliv, domovem tohoto salátu je právem USA, kde je nejrozšířenější. V Česku tento salát získal na popularitě až s příchodem „rychlého občerstvení z Kentucky“.
Co vše obsahoval původní recept na salát, jsem bohužel nedohledal, ale snažil jsem se jej připravit tak, aby chuťově vše ladilo. Z receptu jsem vynechal často diskutovaná jablka a cibuli.
Potřebujeme
Porce
- 4 ks Vepřová kotleta
- 800 g Brambory Grenaille
- 2 ks Červená cibule
- 40 g Máslo
- 120 ml Omáčka Demi glace
- 1 lžičky Švestková povidla
- Čerstvá pažitka
Na salát Coleslaw
- 320 g Čerstvé zelí
- 200 g Mrkev
- 4 lžíce Zakysaná smetana
- 4 lžíce Majonéza
- 2 lžíce Třtinový cukr
- 2 lžíce Jablečný ocet
- 1 lžičky Dijonská hořčice
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.