Kuře Satay s rýží
Pokud máte chuť na trochu netradiční, ale zároveň jednoduché jídlo z asijské kuchyně, tak kuře Satay s arašídovou omáčkou je ta správná volba. Můžete ho připravit jak na pánvi, tak venku na grilu, a místo rýže ho podávat třeba i s pečivem, takže si recept i můžete přizpůsobit tomu, co máte rádi.
Potřebujeme
Porce
Maso a marinování
- 600 g Kuřecí prsa
- 4 g Čerstvý zázvor
- 2 lžíce Sojová omáčka
- 2 lžíce Rýžové víno
- 2 lžíce Arašídový olej
Salát
- 0.5 ks Limetka
- 1 lžíce Třtinový cukr
- 0.5 lžíce Arašídový olej
- 1 ks Okurka
- 0.5 ks Ledový salýt
- 126 g Mungo klíčky
- 50 g Drcené arašídy
- 5 g Čerstvá máta
Omáčka
- 0.5 ks Cilbule
- 0.5 ks Limetka
- 4 g Zázvor
- 1 lžíce Třtinový cukr
- 6 lžíce Arašídové máslo
- 2 lžíce Sojová omáčka
- 0.5 lžíce Rybí omáčka
- 380 ml Kokosové mléko
Rýže
- 400 g Jasmínová rýže
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.