fbpx

Krevety s chilli máslem, francouzský chléb

Když vysvitne sluníčko, je to rozhodně jedno z jídel, které vždy rád připravím. Chilli máslo padne ke krevetám stejně dobře jako bílé víno, rajčata a čerstvý koriandr. Osobně se snažím mít nějaké “lepší máslo” vždy po ruce a když náhodou není, mám vždy malou rezervu v mrazáku. Rozhodně se nebojte dávku másla zdvojnásobit a do druhé půlky přidat pár čerstvých bylinek, které můžete pěstovat přímo v kuchyni. Pokud dáváte do másla jiné suroviny, tak je rozhodně napište pro inspiraci do komentáře. Vzhledem k tomu, že jsem neměl přes den moc času, tak jsem se rozhodl prco jednoduchý francouzský chléb. Hned ráno jsem si zadělal “starter”, který jsem odpoledne znovu zadělal, nechal vykynout a skvělé pečivo bylo skoro na světě. Vždy když vyndavám čerstvé pečivo z trouby, je kuchyň nejfrekventovanější místo - nikdo nechce čekat až pečivo vychladne. Určitě to má ale něco do sebe. Když ještě na teplé pečivo dáte kousek chilli másla a zakousnete se, doslova zastavíte čas kolem sebe. Je to dokonalé. Pokud byste nechtěli dělat trochu chilli másla navíc, do receptu bude stačit polovina uvedeného množství. Každopádně lze chilli máslo použít i do jiného receptu, například k vaječné omeletě s hráškem. Chilli máslo dodá snídani, a především hrášku, skvělou chuť.

Potřebujeme

Porce

  • 20 ks Tygří krevety
  • 100 ml Bílé víno
  • 60 ml Drůbeží nebo rybí vývar
  • 100 g Cherry rajčata
  • 100 25 Chilli máslo
  • Svazek čerstvého koriandru
  • Sůl a čerstvě mletý pepř

Chilli máslo:

  • 228 g Máslo
  • 2 lžíce Čerstvý koriandr
  • 2 ks Chilli paprička
  • Šťávu a kůru z limety

Francouzský chléb

  • 440 g Pate fermentée
  • 160 g Hladká mouka
  • 10 g Sůl
  • 160 ml Voda
  • 8 g Instantní droždí

Paté fermentée

  • 140 g Hladká mouka
  • 140 g Chlebová mouka
  • 10 g Cukr
  • 4 g Instantní droždí
  • 160 g Voda
60 minut příprava 15 minut vaření
4 porce
vytisknout
recept

Bude se hodit

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.