Když vysvitne sluníčko, je to rozhodně jedno z jídel, které vždy rád připravím. Chilli máslo padne ke krevetám stejně dobře jako bílé víno, rajčata a čerstvý koriandr. Osobně se snažím mít nějaké “lepší máslo” vždy po ruce a když náhodou není, mám vždy malou rezervu v mrazáku. Rozhodně se nebojte dávku másla zdvojnásobit a do druhé půlky přidat pár čerstvých bylinek, které můžete
pěstovat přímo v kuchyni. Pokud dáváte do másla jiné suroviny, tak je rozhodně napište pro inspiraci do komentáře.
Vzhledem k tomu, že jsem neměl přes den moc času, tak jsem se rozhodl prco jednoduchý francouzský chléb. Hned ráno jsem si zadělal “starter”, který jsem odpoledne znovu zadělal, nechal vykynout a skvělé pečivo bylo skoro na světě. Vždy když vyndavám čerstvé pečivo z trouby, je kuchyň nejfrekventovanější místo - nikdo nechce čekat až pečivo vychladne. Určitě to má ale něco do sebe. Když ještě na teplé pečivo dáte kousek chilli másla a zakousnete se, doslova zastavíte čas kolem sebe. Je to dokonalé.
Pokud byste nechtěli dělat trochu chilli másla navíc, do receptu bude stačit polovina uvedeného množství. Každopádně lze chilli máslo použít i do jiného receptu, například k vaječné omeletě s hráškem. Chilli máslo dodá snídani, a především hrášku, skvělou chuť.
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.