fbpx

Kachní prso marinované v rumu, briošková bulka

Pokud hledáte inspiraci na nové burgery, tak jste na správném místě. Tento recept jsem se snažil postavit na třech základních surovinách, a to na kachně limetce a rumu. Všechny tyto suroviny jdou skvěle dohromady a kachní prso marinované v rumu jistě vzbudí i velký zájem. Brioškové těsto je na přípravu sice jednoduché, ale také zdlouhavé. Briošky potřebují dostatek času proto, aby se molekuly lepku v těstě lépe rozvinuly a kvasnice moh odvést svou práci, protože v tučném prostředí jim to jde hůře. Pokud vše uspěcháme, briošky budou tuhé a gumové.

Potřebujeme

Porce

Omládek

  • 80 g Hladká mouka
  • 8 g Sušené droždí
  • 120 g Plnotučné mléko

Na dodělání těsta

  • 400 g Hladká mouka
  • 32 g Cukr
  • 12 g Sůl
  • 224 g Máslo
  • 1 vejce na potření
  • Sezam na ozdobu bulek

Na maso a salát

  • 4 ks Kachní prsa
  • 2 ks Limetka
  • 4 cl Karibský rum
  • 320 g Červené hlávkové zelí
  • 48 g Cukr
  • 48 ml Jablečný ocet
  • Sůl a čerstvě mletý pepř

Mohlo by se hodit

2 hodiny příprava
8 porcí
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.