Hráškový krém se slaninou
Tak jako u většiny polévek, příprava začíná poctivým domácím vývarem. U nás vývar děláme ve velkém množství, které zmrazíme po několika porcích. Vždy tak máme domácí vývar po ruce.
S čím hráškový krém podávat?
Výhodou hráškového krému je to, že lze podávat s čímkoliv. Velice oblíbená je také varianta se zastřeným vajíčkem a plátky lososa. Dále se sýrem ricotta nebo s cibulkou a krutonky. Já jsem tentokrát zvolil slaninu a zakysanou smetanu.
Potřebujeme
Porce
- 1000 ml Drůbeží vývar
- 150 g Šalotka
- 800 g Mražený hrášek
- 300 ml Smetana
- 0.5 ks Citron
- 100 g Zakysaná smetana
- 200 g Slanina
- Sůl a čerstvě mletý pepř
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.