Hovězí po burgundsku
Burgundské hovězí je jedním z nejznámějších francouzských jídel a opravdu stojí za to ho občas uvařit. Jeho příprava není moc složitá a výsledek vás určitě mile překvapí.
Výběr masa je na vás, ale lepší je takové, které není úplně libové. Pokud vám ale nevadí, že bude trochu pevnější, tak můžete klidně použít třeba hovězí zadní. Dále už je jen potřeba pořádně osušit maso před opékáním, protože nebude tolik pouštět vodu a hezky zhnědne, což omáčce dodá barvu.
Potřebujeme
Porce
- 800 g Hovězí maso (přední nebo zadní)
- 20 g Slanina
- 8 ks Mrkev (větší kus)
- 2 ks Šalotka
- 1 ks Čerstvý rozmarýn
- 2 ks Bobkový list
- 2 lžíce Cukr
- 2 lžičky Rajčatový protlak
- 1 lžíce Hladká mouka
- 300 ml Červené víno
- 500 ml Hovězí vývar
- 160 g Žampiony
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.