fbpx

Francouzské Mille Feuille

Mille-feuilles [mil foaje] v překladu znamená tisíc lístků. Jak už sám název napovídá, jedná se o francouzský dezert, který je připraven ze tří vrstev listového těsta a dvou vrstev krému Patisserie. Původ tohoto dezertu není znám, ale první písemná zmínka se objevila už v roce v 16. století v kuchařské knize Françoisa Pierre La Varenne. Samotný dezert nejvíce proslavil Marie-Antoine Carême coby kuchař vyšší francouzské šlechty. Krém je často nahrazován například šlehačkou či jinými ochucenými krémy, základ receptu je vždy stejný, a to několik plátků listového těsta. Obdobná česká verze tohoto receptu je pravděpodobně známá jako žloutkové řezy.

Potřebujeme

Porce

  • 1 ks Listové těsto
  • 50 ks Čerstvé maliny

Pattisseire krém

  • 100 g Žloutky
  • 75 g Cukr
  • 300 ml Mléko
  • 50 g Hladká mouka
  • 50 g Máslo
  • 1 ks Vanilkový lusk
40 minut příprava 10 minut vaření
6 porcí
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.