Domácí mátová zmrzlina
Na zmrzlinu je ideální čas vždycky! Jaký druh je váš oblíbený? Mátová zmrzlina u nás není moc běžná a tak si ji dávám pokaždé, když ji někde mají. Je ale přitom celkem jednoduchá na přípravu, protože základ je stejný, jako u spousty jiných druhů, jen na závěr přidáte mátu s čokoládou a je hotovo.
Potřebujeme
Porce
- 250 ml Mléko
- 250 ml Smetana
- 2 ks Žloutky
- 80 g Cukr krupice
- 100 g Čokoládobé pecičky
- 0.5 lžíce Mátový sirup/extrakt
- Zelené potravinářské barvivo (volitelné)
- Hrst mátových listků
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.