Domácí citronové tartaletky
Citronové tartaletky představují tradiční český dezert. Vychází z francouzské kuchyně, kde se pyšný názvem Tartalette Au Lemon Curd. Jde o košíček plněný citronovým krémem, který úžasně podtrhne sníh z bílků, odborně zvaný jako Meringue. Pokud tento recept vyzkoušíte, můžeme vám zaručit, že si jej oblíbí celá rodina. Hodí se i jako sladká tečka při významné události.
Potřebujeme
Porce
- 250 g Hladká mouka
- 150 g Moučkový cukr
- 2 ks Žloutek
- 150 g Změklé máslo
- Kůra z 1/2 citronu
Citronový krém
- 3 ks Vejce
- 1 ks Žloutek
- 170 g Cukr
- 3 ks Citronový štáva z
- 110 g Máslo
Sníh z bílků
- 3 ks Bílky
- 150 g Cukr
Na ozdobu
- Griliáš
- Kandované citrony/pomeranče
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.
Výborné, lehké, nadýchané, zvládla jsem i já jako začátečník. Miluju žloutkové krémy 🙂
Tartaletky dopadly skvěle. Mám radost, doma se po nich jen zaprášilo!