Čokoládové Champagne lanýže
Pro milovníky čokolády zde mám další skvělý recept na čokoládové Truffles, neboli lanýže, tentokrát doplněné šampaňským – jedna z nejlepších kombinací. Příprava Truffles je velice jednoduchá a rychlá.
Jaká čokoláda je nejlepší?
Použil jsem čokoládu od značky Valrhona, konkrétně 70% hořkou čokoládu s názvem Guanaja. Jde o jednu z dražších značek, její čokoláda je ale dokonalá. Obzvlášt mléčná Valrhona Jivara nebo karamelová Valrhona Caramelia, kterou se používám například na „donuts“.
Zajímavosti o čokoládě
Chcete se dozvědět více o čokoládě? Mrkněte na náš článek Čokoláda: historie, zajímavosti, jak zpracovat. Najdete v něm základy rady jak pracovat s čokoládou, další recepty a zajímavosti.
Potřebujeme
Porce
- 400 g Čokoláda
- 160 ml Smetana 30 až 33%
- 80 ml Šampaňské
- 80 g Máslo
- 40 g Třtinový cukr
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.