Telecí Ossobuco se šafránovým rissotem
Co je vlastně Ossobuco?
V překladu znamená kost s dírou. Jedná se o jemné telecí maso, které je populární především v Itálii, je 2 až 3 cm vysoké a vzhledem k tomu, že se jedná o kližku s kostí, dokáže dát základu velmi silnou chuť. Ve světě je pod tímto názvem známý tradiční italský recept, obsahující bílé víno a rajčata.Potřebujeme
Porce
- 36 ks Telecí Ossobuco
- 300 g Červená cibule
- 180 g Mrkev
- 60 g Řapíkatý celer
- 900 ml Hovězí vývar
- 600 ml Červené víno
- 0.6 lžíce Rajčatová pasta
- Pár větviček bylinek (rozmarýn, tymián, šalvěj)
Na risotto
- 300 g Rýže Arborio
- 3 ks Šalotka
- 180 ml Bílé víno
- 900 ml Zeleninový nebo hovězí vývar
- 60 g Parmazán
- 60 g Máslo na dokončení
- 1 lžíci másla + 1 lžíci olivového oleje na orestování šalotky
- Sůl
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.