fbpx

Jahodové knedlíčky s ořechy

Jahodové knedlíčky jsou oblíbené na celém světě a jistě se stanou návykovou záležitostí i ve vaší kuchyni. Tento recept je trochu speciální - využijeme kouzlo ricotty, která knedlíčkům dodá neuvěřitelnou jemnost. Tento italský tvaroh je známý svou krémovou konzistencí, která našemu těstu poskytne jedinečnou vláčnost a lehkost.

Příprava celého receptu je jednoduchá a zvládne ji naprosto každý. Základem je si vše připravit ať se jedná o jahody, vroucí vodu v hrnci nebo ořechy.

Pokud se ricotta ve vaší kuchyni ještě neobjevila, mrkněte na náš článek Co je ricotta a jak ji použít. V článků najdete další tipy na využití.

Lze použít jiné ovoce?

Rozhodně ano. Jahody můžete vyměnit za jakékoliv jiné ovoce, ať už se jedná o maliny, borůvky nebo švestky. V zimním období můžete využít i povidla, která se k ořechům skvěle hodí.

Potřebujeme

Porce

Knedlíčky

  • 500 g Ricotta
  • 60 g Rozehřáté máslo
  • 500 g Hrubá mouka
  • 3 ks Vejce
  • 30 g Moučkový cukr
  • 25 ks Jahody
  • Špetka soli

Jahodová omáčka

  • 300 g Jahody
  • 10 g Cukr

Ricotta

  • 150 g Ricotta
  • 10 g Cukr
  • 25 g Smetana

Na dokončení

  • 100 g Lískové ořechy
  • 100 g Máslo
  • 150 g Jahody
60 minut příprava
5
vytisknout
recept

Bude se hodit

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.