Jahodové knedlíčky s ořechy
Jahodové knedlíčky jsou oblíbené na celém světě a jistě se stanou návykovou záležitostí i ve vaší kuchyni. Tento recept je trochu speciální - využijeme kouzlo ricotty, která knedlíčkům dodá neuvěřitelnou jemnost. Tento italský tvaroh je známý svou krémovou konzistencí, která našemu těstu poskytne jedinečnou vláčnost a lehkost.
Příprava celého receptu je jednoduchá a zvládne ji naprosto každý. Základem je si vše připravit ať se jedná o jahody, vroucí vodu v hrnci nebo ořechy.
Pokud se ricotta ve vaší kuchyni ještě neobjevila, mrkněte na náš článek Co je ricotta a jak ji použít. V článků najdete další tipy na využití.
Lze použít jiné ovoce?
Rozhodně ano. Jahody můžete vyměnit za jakékoliv jiné ovoce, ať už se jedná o maliny, borůvky nebo švestky. V zimním období můžete využít i povidla, která se k ořechům skvěle hodí.
Potřebujeme
Porce
Knedlíčky
- 500 g Ricotta
- 60 g Rozehřáté máslo
- 500 g Hrubá mouka
- 3 ks Vejce
- 30 g Moučkový cukr
- 25 ks Jahody
- Špetka soli
Jahodová omáčka
- 300 g Jahody
- 10 g Cukr
Ricotta
- 150 g Ricotta
- 10 g Cukr
- 25 g Smetana
Na dokončení
- 100 g Lískové ořechy
- 100 g Máslo
- 150 g Jahody
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.