fbpx

Rukolový salát s Bresaolou, ricottou a ořechy

Mám rád rychlá jídla a tento salát s rukolou, Bresaolou a ricottou je přesně jedno z nich. Navíc mám rád italské sušené šunky a kombinace sušené Bresaoly, kandovaných pomerančů a ořechů je prostě dokonalá.

Co je Bresaola?

Bresaola je typ italského sušeného masa, podobně jako je Prosciutto. Jedná se o specialitu z oblasti Lombardie, přesněji z údolí Valtellina.

Bresaola se vyrábí ze šťavnatého a jemně mramorovaného hovězího masa, které se nejprve nasolí a okoření směsí z rozmarýnu, tymiánu, česneku a pepře. Poté se nechá na několik týdnů sušit, čímž získá charakteristickou intenzivní chuť a aroma.

V obchodě ji poznáte velmi snadno - je známá svou tmavě červenou až purpurovou barvou.

Ricotta

Pokud se ricotta ve vaší kuchyni ještě neobjevila, mrkněte na náš článek Co je ricotta a jak ji použít. V článků najdete další tipy na využití.

Potřebujeme

Porce

  • 100 g Rukola
  • 140 g Bresaola
  • 50 g Kandované pomeranče
  • 50 g Lískové ořechy
  • Pár kapek olivového oleje Extra virgin

Na dresing

  • 200 g Ricotta
  • 70 g Smetata
  • Sůl a čerstvě mletý pepř
15 minut příprava
2
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.