Italská Focaccia s rajčaty
Italská Focaccia je můj oblíbený recept na pečivo. Příprava je velice snadná a pokud zrovna nemáme doma čerstvá rajčata, například během zimy, tak je lze prohodit za sušená rajčata a nebo je zcela vynechat.
Recept je podobný jako při přípravě italské Ciabatty. Rád těsto překládám, jelikož díky této technice se během kynutí a pečení udělá více bublin. Těsto pak není takové "hutné"
Potřebujeme
Porce
- 500 g Hladká mouka
- 350 g Voda
- 10 g Sušené droždí
- 15 g Sůl
- 100 g Cherry rajčata
- 100 g Olivy
- 75 ml Olivový olej Extra virgin
- Snítek čerstvého rozmarýnu
- Červená cibule na ozdobu
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.