Hrášková pomazánka
Tato hrášková pomazánka je svěží, výrazná a v kombinaci s parmazánem chuťově naprosto skvělá. Pro mne je to další skvělé zařazení hrášku do jídelníčku, a to nejen na jaře. Chutná totiž dobře i z mraženého hrášku. Je to také skvělá obměna k avokádovému toustu.
Potřebujeme
Porce
- 200 g Mražený nebo čerstvý hrášek
- 50 g Parmazán
- 3 lžíce Olivový olej
- 1 lžičky Citronová štáva
- 0.5 ks Česneku
- Sůl a čerstvě mletý pepř
- Tahini pasta (volitelné)
- Bageta nebo chléb
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.
Já pomazánku zkoušela teď poprvé, jelikož jsem měla dost čerstvého hrášku. A na polévku je teplo. Proto jsem zvolila tuhle výbornou pomazánku. Vážně nás nadchla. Chutnala i dětem, a to pomazánky moc nejedí. Volila jsem k ní topinky z žitného chleba , ale na sucho bez oleje. A musím říct, jak s česnekovými topinkami , tak i bez česneku mi moc chutnaly. Recept neděláme určitě na posled. A doporučuji.