Arancini s mozzarellou a omáčkou z pečených paprik
Na světě není větší milovník italského risotta, než jsem já. Pokud bych měl říct nejoblíbenější jídlo, bylo to by to právě italské risotto. Na podobný recept jsem narazil, když jsem byl naposledy v Itálii. Prodávali jej přímo na ulici, a i přes to, že jsem byl právě po obědě, neodolal jsem Arancini ještě vyzkoušet. Samozřejmě si mne hned získaly.
Recept jsem oproti původní verzi trochu upravil, ale u tohoto pokrmu je výhoda, že jej můžete připravit na jakýkoliv způsob a vždy bude perfektní.
Mimo jiné jsem zhruba před týdnem viděl recept Gennara Gattusa, kterého všichni známe z pořadů Jamieho Olivera. Připravoval risotto s jahodami. Žádná sladká verze, jen v průběhu vaření přidal místo zeleniny jahody, nakonec zakápnul redukcí z balzamika a posypal parmazánem. Prostě dokonalost, příště určitě vyzkouším.
Potřebujeme
Porce
Na Arancini
- 2 ks Šalotka
- 480 g Rýže Arborio
- 100 g Máslo
- 160 g Mozzarella
- 20 ks Rajčata
Na omáčku
- 6 ks Červená paprika
- 1 lžíce Olivový olej
- 1 ks Stroužek česneku
- Sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.