Turecká čočková polévka
Jeden z nejoblíbenější tureckých receptů je polévka Mercimek Corbasi aneb turecká čočková polévka.
Její kouzlo je nejen v chuti, ale i snadnosti přípravy a dostupnosti surovin. Její pikantní chuť oceníte zejména teď v chladných zimních měsících. A třeba právě na Nový rok si díky ní můžete splnit povinnost sníst čočku.
Potřebujeme
Porce
- 200 g Červená čočka
- 800 ml Drůbeží nebo zeleninový vývar
- 500 ml Voda
- 1 ks Cibule
- 2 ks Česnek
- 1 ks Mrkev
- 1 lžíce Rajčatový protlak
- 1 lžičky Římský kmín
- 4 lžíce Čerstvý koriandr
- 4 lžíce Olivový olej
- 40 cl Štáva z citronu
- Špetka kajenského pepře
- Sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
- Chili paprička
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.