Sépiové tagliolini, treska, pangrattato
Čerstvá pasta je u nás doma doslova jako doma. Ve spíži máme sice pár kupovaných balíčků, ale letos jsme na ně snad ještě nesáhli. Recept na sépiovou pastu níže neuvádím, ale základní těsto naleznete na této stránce, stačí do něj jen přidat lžíci sépiového barviva. Samozřejmě můžete použít i kupovanou pastu.
Pangrattato, někdy nazýváno také jako "parmazán chudých" je jen na jemno posekaný a orestovaný chléb, ochucený česnekem a chilli papričkou. Ořechy v tradičním receptu nejsou, ale skvěle doplní chuť tresky, protože ořechy a treska, to prostě patří k sobě. Každopádně se nejedná o něco, co by mělo díky svému názvu být v kuchyni opomíjeno. Pangrattato dodá pastě příjemnou křupavou a pikantní chuť. Často je tato směs spojována s pastou Aglio Olio, né náhodou nazývanou jako "těstoviny chudých".
Potřebujeme
Porce
- 300 g Čerstvé sépiové pasty tagliolini
- 300 g Treska
- 100 ml Vývar
- 50 ml Bílé víno
- 1 ks Červená cibule
- 1 lžíce Sušená rajčata
- 1 lžíce Máslo
Na pangrattato
- 100 g Bílý chléb
- 30 g Lískové ořechy
- 1 ks Stroužek česneku
- 2 ks Chilli paprička
- 2 lžíce Olivový olej Extra Virgin
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.