S Panzanellou jsem se poprvé setkal až letos a tento salát mě doslova očaroval. Určitě to bude stálice v mých receptech a už se pomalu chystám na další variantu. Libí se mi na něm hlavně to, jak chleba nasaje veškeré chutě do sebe. Tentokrát jsem zvolil klasický dresing z
francouzské kuchyně dochucený medem a citronem. Tato chuť skvěle doplní
rajčata, ořechy, olivy a čerstvou bazalku. Vše společně vytvoří skvělou kombinaci. Pokud se na pečení chleba necítíte, zvolte například kupovanou Ciabattu, kterou mají téměř všude, recept tím určitě nezkazíte. Každopádně doporučuji vyhnout se klasickému kmínovému nebo toustovému chlebu. Tuto Panzanellu můžete doplnit například jakýmkoliv grilovaným masem, mozzarellou nebo bílým vínem.
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.