Rukolový salát s Bresaolou, ricottou a ořechy
Mám rád rychlá jídla a tento salát s rukolou, Bresaolou a ricottou je přesně jedno z nich. Navíc mám rád italské sušené šunky a kombinace sušené Bresaoly, kandovaných pomerančů a ořechů je prostě dokonalá.
Co je Bresaola?
Bresaola je typ italského sušeného masa, podobně jako je Prosciutto. Jedná se o specialitu z oblasti Lombardie, přesněji z údolí Valtellina.
Bresaola se vyrábí ze šťavnatého a jemně mramorovaného hovězího masa, které se nejprve nasolí a okoření směsí z rozmarýnu, tymiánu, česneku a pepře. Poté se nechá na několik týdnů sušit, čímž získá charakteristickou intenzivní chuť a aroma.
V obchodě ji poznáte velmi snadno - je známá svou tmavě červenou až purpurovou barvou.
Ricotta
Pokud se ricotta ve vaší kuchyni ještě neobjevila, mrkněte na náš článek Co je ricotta a jak ji použít. V článků najdete další tipy na využití.
Potřebujeme
Porce
- 100 g Rukola
- 140 g Bresaola
- 50 g Kandované pomeranče
- 50 g Lískové ořechy
- Pár kapek olivového oleje Extra virgin
Na dresing
- 200 g Ricotta
- 70 g Smetata
- Sůl a čerstvě mletý pepř
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.