fbpx

Konfitované kachní stehno s karamelizovanou zeleninou

Jestli mám říci jeden recept, který mám z celého podzimu nejradši, tak je to právě konfitované kachní stehno s karamelizovanou zeleninou. Nasládlou chuť mrkve skvěle doplňuje balsamico ocet a společně s kachnou je vše v dokonalé harmonii. Recept lze samozřejmě připravit kdykoliv v průběhu celého roku, v tuto dobu již ale není k dispozici čerstvá zelenina tak jako v létě, tudíž je konečně prostor pro podobné recepty. Fialová a barevná mrkev

Co znamená "konfitovat?

Konfitování je pomalé vaření nebo pečení ve vlastním tuku při teplotě 80 až 90°C a mezi další oblíbené konfitované maso patří například vepřové. Timto způsobem se také připravuje tradiční francouzská specialita Rillettes.

Potřebujeme

Porce

  • 0.8 l Kachní sádlo
  • 4 ks Kachní stehna
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 lžička Hrubozrná sůl
  • 8 ks Kuličky černého pepře
  • 1 ks Jarní cibulka
  • 1 ks Větvička tymiánu
  • 1 ks Větvička rozmarýnu
  • 1 ks Stroužek česneku

Na omáčku

  • 1 ks Mrkev
  • 1 ks Červená cibule
  • 1 ks Petržel
  • 400 ml Drůbeží vývar
  • 200 ml Červené víno
  • 4 cl Brandy
  • 1 lžičky Máslo

Na zeleninu

  • 4 ks Mix barevných mrkví
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Červená řepa
  • 8 ks Grenaille brambory
  • 4 lžičky Třtinový cukr
  • 4 lžičky Balsamico ocet
  • 4 Pár kapek olivového oleje Extra Virgin
  • Pár snítek čerstvých bylinek
40 minut příprava 3 hodiny vaření
4 porce
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.